Meteen naar de inhoud

maddie

Maddie Wisman

Maddie Wisman

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in recht en onrecht. Een rechtenstudie lag dus voor de hand. Omdat ik ook geïnteresseerd ben in relaties tussen mensen werd het eerst familierecht in brede zin, maar al snel heb ik mij gespecialiseerd in erfrecht.

De groep erfrechtadvocaten wordt weliswaar steeds groter, maar nog steeds behoren de specialisten tot een kleine groep die allen lid zijn van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland.

Mijn ervaring in het familierecht komt goed van pas bij erfrecht. De meeste nalatenschappen beginnen met vragen over het huwelijksvermogensrecht. Wat de omvang van de nalatenschap is wordt mede bepaald door de vraag of degene die is overleden was gehuwd en zo ja, of er dan sprake was van een gemeenschap van goederen en/of van huwelijksvoorwaarden.

Bij de aanvang van een zaak bespreek ik eerst met cliënt of een oplossing in overleg met de wederpartij tot de mogelijkheden behoort. Dat is namelijk de snelste en goedkoopste manier om een juridisch conflict te beëindigen. En misschien nog wel belangrijker, dat is ook in alle opzichten de minst belastende manier. Als een “minnelijke regeling” niet mogelijk is moet er natuurlijk zo voortvarend mogelijk geprocedeerd worden.

Mijn cliënten zijn vrijwel altijd particulieren die geconfronteerd worden met een juridisch conflict in de privésfeer. Vaak kost het hen moeite om emotie en juridische realiteit van elkaar te onderscheiden. Onderlinge relaties staan op scherp, of dat nu is met een vader, moeder, broer, zus, partner, echtgenoot of kinderen. Ik vind het belangrijk om te werken aan een zo optimaal mogelijk -juridisch- resultaat en daarbij altijd de persoonlijke omstandigheden mee te laten wegen.

Erfrecht is niet een eenvoudig rechtsgebied, het vereist de nodige specialisatie. Ik heb daarom aanvullende opleidingen gedaan zoals de leergang erfrecht van de AvdR, de opleiding executele en vereffening van de NOVEX en de specialisatie-opleiding vereffening van het FEIN. Vanwege de vermogensrechtelijke component heb ik ook de specialisatieopleiding Estate Planning aan de Grotius Academie gevolgd. Indien nodig werk ik samen met accountants, fiscalisten en mediators.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende rechtsgebieden geregistreerd: erfrecht en personen- en familierecht. Op grond van deze registratie ben ik volgens de regels van de Nederlandse orde van advocaten verplicht om elk jaar tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Als u een vraag hebt of een afspraak wilt maken kunt u mij bellen op 020 – 705 87 14 of mailen naar maddie@wismanadvocatuur.nl.